Infrarood sauna

Infrarood sauna, ook wel infraroodcabine

Een infrarood sauna of infraroodcabine, is uitermate geschikt voor mensen die een traditionele sauna als benauwend of te heet ervaren. Bijvoorbeeld mensen met een aandoening aan de luchtwegen of ouderen. In een infrarood sauna ga je wel zweten, en dit heeft dezelfde lichamelijke effecten en voordelen als een traditionele sauna.

Veel sauna liefhebbers vinden dat een infrarood sauna geen echte sauna is. Dit klopt ook, wij spreken ook liever over een infraroodcabine. Doordat de warmte direct op het lichaam word geprojecteerd begint u sneller met zweten bij een lagere temperatuur.

 

Voordelen infrarood sauna

Bij een infraroodcabine gaat de directe straling dieper in het lichaam en dit heeft positieve invloeden op bijvoorbeeld pijnbestrijding. Mensen met artrose, spierpijn of gewrichtspijn hebben veel baat bij een infrarood therapie. Bovendien helpt een infraroodcabine bij het verminderen van verschillende huidziekten als psoriasis, acne, eczeem en zelfs cellulitis.

Op het gebied van infraroodcabines is er een grote diversiteit aan stralers en lampen verkrijgbaar. De termen lange golf en korte golf komen dan ook vaak voorbij en scheppen veel verwarring. Wij informeren u graag over alle verschillen en welke cabine het beste bij uw wensen past.

 

Infrarood sauna kopen?

Bij Saunabouw Brabant wordt u goed geadviseerd, zodat u zeker bent dat u kiest voor de perfecte infrarood sauna. Wij maken de sauna geheel voor u op maat, zodat deze voldoet aan al uw verwachtingen.